Klik verder op de klas van jouw keuze.

Voorleesweek in de kleuterschool

Naar het bospark

Op woensdag 10 november 2018 trokken onze kleuters er met z'n allen op uit naar het Bospark in Lokeren. Meneer Herfst had ondertussen de bladeren in prachtige kleuren geschilderd, die we niet alleen aan de bomen zagen hangen, maar ook reeds een mooi blaadjestapijt op de grond had gevormd.
Zo konden de kleuters naar hartelust verschillende kleuren en vormen van blaadjes oprapen, alsook kastanjes en eikels. We vonden ook lindenvruchtjes, waar je heerlijk helicoptertjes van kan maken. En de echte speurneuzen ontdekten ook paddenstoelen.
Na een drankje op het terras konden de kleuters nog spelen in de prachtige natuurspeeltuin. En de bambies en de fazanten? Die kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was!

Week van de kleuter

Onze kleuters konden tijdens de week van de kleuter elke morgen in de vroegte genieten van allerlei leuke activiteitjes, die we met rijmpjes toverden uit onze gekleurde geluksemmertjes. We speelden het spellied 'Twee emmertjes water halen', bliezen zeepbellen, maakten blauwe krijttekeningen op de speelplaatsstenen, dansten op de banandans en speelden een tandenpoetsspel. Kortom, zo blijkt dat  het belangrijk blijft om tijdig naar school te komen. Want zoals deze week zijn er ook elke dag al leuke en leerrijke dingen te beleven van bij het aankomen op school.

Vriendjesdag K1 en K2

Op vrijdag 7 september 2018 trokken alle kleuters erop uit voor een keitoffe speelvoormiddag in de binnenspeeltuin van Pretland.
Enthousiast, speelgraag, zonder enige ruzie...
Enkel positieve indrukken hielden we van onze blije kleuters op deze dag over.
Het werd echt een vriendjesdag waarop de emmetjes van geluk duidelijk werden gevuld!