Pasen

Bijna paasvakantie, dat betekent in de kleuterklas: ons volop voorbereiden op het paasfeest. Dat gebeurt op een harmonische manier, zillig, zoals dat nu heet: paaseitjes schilderen, een kip stempelen met een vork en in stro kleven, paaseitjes sorteren, met plasticine een kam en snavel aan de kip, en stippen en een strik op een ei maken, veertjes prikken, met de lenteboom en knuffels spelen, een lentetak versieren, paashaas spelen in het poppenhuis. De inleving was er volop, we hebben Pasen gevoeld tot in onze tenen,... Nu genieten van het gemaakte werkje thuis, en een zalig Pasen alvast voor iedereen!

 

Ook tijdens de turnles leefden de kleuters zich volledig in de paassfeer in: springen als haasjes, door je holletje kruipen, met kruiwagentjes rijden, en zelfs een beetje op adventure met een touw om de berg op te geraken. Kortom, alles wat een paashaas zoal moet kunnen, dus.

 

Op bezoek bij de bakker

 

Turnles

 

Ook dit schooljaar: blijvende aandacht voor 'bewegen'!

Het werd weer een leuke turnles met onze eerste kleuterklassertjes. 
Op verschillende turneilanden konden ze naar hartenlust rollen, kruipen, balanceren, klimmen, mikken, fietsen,... 
Ruimte - en lichaamsperceptie maakt onderdeel uit van het ontwikkelingsgericht leren. En of de kleuters het leuk vinden! 
 

Startdag jaarthema

Op maandag 10 september ging in alle klassen van onze school de startdag van het jaarthema door. In de eerste kleuterklas bracht mevrouw directeur net als in alle andere kleuterklassen een emmertje vol geluk. Geluk brengt vreugde, en die vreugde werd alvast beleefd op deze dag. Ook de  eerste turnles met alle eerste kleuterklassertjes samen, werd een blij belevingsmoment. De kleuters konden er fietsen tussen emmers, pittenzakjes werpen in emmers, balanceren met een emmer over een evenwichtspad, ... kortom: emmertjes kwamen eraan te pas! Met het lieddansje 'Twee emmertjes water halen' sloten we de turnles af. Na de speeltijd speelden alle kapoenen nog heerlijk in het zonnetje. Ook daar ontbraken de emmertjes niet, ditmaal werden ze gevuld met zand. 

 

© 2019 Vrije Basisschool Elversele.