Speelgoed en pakjes

De dag na Sinterklaas: het werd in de rode klas beleefd in het thema speelgoed en pakjes voor kerst.

Speelgoedjes zetten op houten kerstboompjes, experimenteren , plasticinefiguren aanvullen, puzzelen, al eens spelen met de kerststal, kijken in kerstboeken, spelen met blokken, experimenteren met het gekregen speelgoed van de Sint,…

Met nog wat muzikale spelletjes, een verhaal over de kerststal, en het stil worden bij de adventskrans en nog eens zwaaiend zingen voor de Sint, werd het een mooie dag in het leven van deze peuters en kleuters.

De Grufallo

De Grufallo voor peuters is een verhaaltje in een kartonnen prentenboek waarin vele dieren bang zijn voor dit knuffelbosbeest, maar waarin de Grufallo dan op zijn beurt ban is voor een muis!

Het Grufallobosbeest is een aaibare knuffel. De peuters kunnen hem aanraken aan zijn poot, aan zijn neus en zelfs aan zijn zachte stekels.

Of hoe je je angst voor iets dat anders is toch kunt overwinnen, en het zelfs nog een vriendje kan worden!

Het werd een leuk thema voor 1 dagje afsluiten van het thema bos.

Herfst

De herfst nodigt in de kleuterklas uit tot leuke activiteitjes ter beleving. En exploreren deden ze, de kleuters! In de boomhut fantaseerden ze er op los; met de bosdieren en kabouters hoorden we zelfs rollenspel ontstaan! In het poppenhuis kwamen ze als echte kabouters tot leven, want met een kaboutermuts op je hoofd is het toch weer anders, en bak je geen gewone pannenkoeken, maar kabouterpannenkoeken! De blaadjes -en nootjesbak nodigde uit tot scheppen, zoeken, creëren van mannetjes, hoopjes, herfst op de tafel en de grond,... En we leerden ook iets van kleuren sorteren met het kabouterspel en tellen op het blaadjespad. Scheuren en knippen kwam dan weer aan bod bij het knutselen! Kortom, de klas kwam in echte herfstsfeer, dat hebben wij gezien, gehoord, geroken en gevoeld!

Belevingstheater "Onder de tafel"

Op maandag 2 oktober stapten we met onze jongste spruiten naar het theater in de Emiel Naudtszaal in Elversele. Het werd een echt belevingstheater, waarin de kleuters de spelers waren en omgevormde tafels en stoelen de attributen. Op de foto's zie je hoe die tafels en stoelen fantastische speeltuigen zijn geworden, waardoor het geheel een mooi experimenteerlandschap is! Een zeer geslaagde activiteit!

Van kop tot teen

In het thema ‘Van kop tot teen’ leren de jongsten de lichaamsdelen benoemen in liedjes, bewegingsversjes en spelletjes. Op de foto’s zijn kleuters in actie met het pleisterspel: ze gooien om de beurt met de dobbelsteen en kleven een pleister op het gegooide lichaamsdeel.

Een fijn thema met leuke verhaaltjes!

Turnles thema 'Jarig zijn'

K1A