Belevingstheater "Onder de tafel"

Op maandag 2 oktober stapten we met onze jongste spruiten naar het theater in de Emiel Naudtszaal in Elversele. Het werd een echt belevingstheater, waarin de kleuters de spelers waren en omgevormde tafels en stoelen de attributen. Op de foto's zie je hoe die tafels en stoelen fantastische speeltuigen zijn geworden, waardoor het geheel een mooi experimenteerlandschap is! Een zeer geslaagde activiteit!

Ieder diertje zijn pleziertje

Op de foto's zien jullie het begin van de dag en de week rond het thema 'Ieder diertje zijn pleziertje' in de eerste kleuterklas. Een halfuurtje waarin de kleuters in een speelse sfeer elkaar en de juf ontmoeten en op ontdekking gaan in de klas.

Hiep, hiep, hoera!

In het thema ‘Hiep hoera! Ik ben jarig’ konden de kleuters naar hartenlust spelen en ontdekken in de verschillende speelhoekjes in de klas: een feesthoekje met Muis en Aap en toeters, een bloemenkrans, een kroon, vrolijke borden en bekers; taarten van een vergiet met pijpenragers; taarten om kaarsjes of fruit op te boetseren; een experimenteermand met cadeaulinten.

Van stimuleren van de fantasie, de ontwikkeling van de fijne motoriek en de vormgeving, tot meten hoever je kunt gaan met een lang cadeaulint, tot stimuleren van het samenspel en de taal: al spelende ontwikkelen deze jongste kleuters tot flinke ontdekkers van de wereld.

In de namiddag werd de bewegingsdrang van de peuters en jongste kleuters aangewakkerd in de turnzaal. In vrije speelsituaties leerden de kleuters hun eigen lichaamsmogelijkheden kennen door te kruipen door een tunnel van hoepels en matten, hun evenwicht behouden op de rollende mat, hun durf stimuleren bij het klimmen op het rek, hun oog-handcoördinatie ontwikkelen bij het gooien van ringen over kegels, hun conditie stimuleren door te springen met springzakken.

K1B