Naar de brandweer

Op vrijdag 31 januari trokken we, in teken van ons thema 'water', naar de brandweer van Hamme. Daar werden we opgewacht door brandweermannen Gwen en Dominique (de zoon van juf Marijke). Zij toonden ons de brandkazerne, lieten ons kledij aantrekken, toonden de zieken- en brandweerwagen langs buiten en binnen, lieten ons eens in een motorboot zitten, ... Een hele boel uitleg, maar super interessant! Zeker toen de brandweermannen een échte oproep kregen. Heel onverwacht konden we ze eens écht aan het werk zien. Het was fantastisch om te zien hoe snel die mannen hun kledij aan deden en met een loeiende sirene vertrokken. Als kers op de taart mochten alle leerlingen eens met een échte brandweerslang spuiten. In sommige kinderen schuilt reeds een echte brandweerman of brandweervrouw! De juf en meester kregen een heel andere verrassing... Zij mochten eens met een brandweerladder helemaal tot op het hoogste punt. Wel 32 meter hoog! Eerlijk toegegeven.. het was met knikkende knieën. Maar het fantastische uitzicht (zelfs tot aan onze school) maakte heel veel goed!

Sportklassen

Op donderdag trokken we in de voormiddag naar de sporthal van Tielrode om ons op het bewegingsparcours lekker uit te leven. Het was een hele leuke, sportieve voormiddag. We voetbalden, klommen, sprongen, kropen, jongleerden, ... tot we uitgeput terug naar school konden.

Huis van de Sint

Het eerste leerjaar ging op bezoek naar het Huis van de Sint.  Een toffe dag met een rondleiding door de knappe kamers van de Sint zijn buitenverblijf, maar ook creatief aan de slag onder leiding van zijn trouwe knechten.

Sintjes en Pietjes

In L1 vonden de kinderen het hoog tijd om zich voor te bereiden op de komst van de Sint en Zwarte Piet. Ze kropen in een leuk verkleedpakje en poseerden als volleerde Sintjes of Pietjes. Na de fotosessie maakten ze ook een heel mooi kunstwerk met hun eigen fotoschaduwen. Een kunstwerk dat weldra door de Sint kan bewonderd worden als hij op bezoek komt in onze school.

Middagsport

Enkele leerkrachten nodigen elke maand een klas uit om samen te sporten tijdens de middagpauze.  Onlangs was het ook de beurt aan L1.

Naar de boomgaard

Een week later dan gepland konden we toch nog op uitstap naar de boomgaard van De Dycker! We leerden wanneer appels rijp zijn, hoe ze geplukt worden, waar ze dan naartoe gaan en hoe ze gesorteerd werden. De kinderen waren onder de indruk van het gebouw en de sorteermachine. Een leuke, leerrijke uitstap!

Appelmoes

Vorige week viel de uitstap naar de boomgaard letterlijk en figuurlijk in het water. Helaas geen afstel, enkel uitstel.  De geplande activiteit ‘appelmoes maken’ ging gelukkig wel door! De leerlingen schilden en sneden zelf appeltjes om ze later te pletten en mixen. Zo konden ze proeven van verschillende potjes appelmoes (warm, koud, met en zonder brokjes). En smullen, dat deden ze!

© 2019 Vrije Basisschool Elversele.