Djapo omtrent water

 

Sporthalvedaagse

 

Hij kwam, hij kwam, die lieve goede Sint

Op 6 december kwam Sinterklaas langs op onze school.  Samen met het tweede leerjaar hadden we een kleine show voor Sinterklaas en zijn trouwe helper in ekaar gestoken.  En de Sint?  Die stak onze handjes vol met pakketjes vol lekkers!

 

 

Kronkeldidoe

Op donderdag 3 oktober  trokken onze eerste klassertjes naar de Sporthal van Temse voor een sportieve Kronkeldiedoe voormiddag. Het was een  hele belevenis om de 16 verschillende parcours te verkennen . Het springkasteel, de rups en de klimmuur waren de absolute hoogtepunten van de dag. Maar ook het evenwichtsparcours, de wiebelplankjes en de denkspelletjes vielen in de smaak bij onze jongens en meisjes. Het was een keileuke dag maar best wel vermoeiend want in de namiddag was het in beide klasjes van L1 heel erg stil.... uitzonderlijk zelfs😀

 

Bosuitstap

De herfst begon in L1 op woensdag 10 oktober met een fijne bosuitstap in het park van Temse. Pol de boskabouter had 12 herfstige opdrachten voor onze kapoenen bedacht. Alle opdrachten werden door de kinderen knap uitgevoerd onder begeleiding van de juffen en meester. Met volle zakken herfstmateriaal keerden we tevreden terug naar school.

 

Appelmoes maken

En herfst betekent ook appelmoes maken in L1 . Het werd een hele klus om te schillen en te snijden maar het resultaat was een top-appelmoes.

 

 
© 2019 Vrije Basisschool Elversele.