Pyjamadagklasfoto

IMG 1259

IMG 1256

Appelmoes in de klas

Vorige week trokken we met het eerste leerjaar naar de boomgaard, waar we lekkere appeltjes kochten. Een weekje later, op vrijdag 13 september, gingen we met deze appeltjes in de klas aan de slag: we leerden appelmoes maken! Eerst moesten we alle appeltjes schillen en in kleine stukjes snijden. Vervolgens in een beetje boter laten stoven en op smaak brengen met wat suiker. Na dit kokkerellen volgde de afwas en eens die achter de rug was, konden we heerlijk smullen! Smakelijk!

 

Sportnamiddag 'Kronkeldiedoe'

Vrijdag 6 oktober trokken we met het eerste leerjaar naar Waasmunster voor een sportieve namiddag! Samen met heel wat leeftijdsgenootjes van andere scholen maakten we kennis met Kronkeldiedoe, de bewegingsrups! De eerste kennismaking gebeurde a.d.h.v. een gezamenlijke opwarming: we dansten op het Kronkeldiedoe-bewegingslied. Nadien doorliepen we 16 verschillende bewegingsactiviteiten: o.a. steppen, klimmen, balanceren, springen op het groot springkasteel, mini-golfen … Aan het einde van de namiddag waren we heel moe. Ons laatste beetje energie gebruikten we om als afsluiter nogmaals met z’n allen het Kronkeldiedoe-dansje uit te voeren. Ten slotte kregen we als herinnering aan deze superleuke sportactiviteit elk nog een toffe sticker cadeau.

Natuuruitstap: naar de boomgaard

Dinsdag 3 oktober trokken we de natuur in om zo ‘de herfst’ in levende lijve te ontmoeten. We brachten een bezoek aan het fruitbedrijf ‘De Dycker’ in Temse. Tiny stond ons op te wachten en leidde ons rond in haar boomgaard: we leerden rijpe appels herkennen en ze toonde ons hoe we deze appels op een juiste manier kunnen plukken. Ze vertelde ook veel over de appelbomen: wanneer ze in bloesem staan, hoe de bloesem verandert in appeltjes, hoe de bomen moeten worden ondersteund wanneer de appels teveel wegen, hoe de stammen beschermd moeten worden voor konijntjes… Nadien mochten we een kijkje nemen in de ‘hangar’. Daar zagen we hoe het fruit door de sorteermachine gaat en wordt bewaard in een reuze-ijskast, de koeling. Ook wij mochten even in deze koelruimte. Brr… wat was dat koud!

Na afloop van het bezoek kregen we elk nog een lekkere appel cadeau!

Heb je ons ook in de krant gespot?

Woensdag 27 september stonden onze klasjes in de Gazet Van Antwerpen!  Misschien heb je onze foto daar wel gezien?  Zo niet, dan heb je hier een herkansing.

Je mag trouwens ook nog tot 10 oktober stemmen op onze foto's.  Misschien winnen we dan wel een uitstapje naar De Efteling?  De link staat onder de juiste klasfoto!

order 17001988

http://album.gva.be/foto/eerste-klasje-gva-2017-elversele/id910509-17001988-a

http://album.gva.be/foto/eerste-klasje-gva-2017-elversele/id910510-17001993-a

L1A

L1B

© 2017 Vrije Basisschool Elversele.