Natuurleuke uitstapjes

De maand mei had heel wat ‘natuurleuke’ uitstapjes in petto.
Zo gingen we met de klas op stap om zwerfvuil te zoeken in Elversele.
We schrokken er van hoeveel afval er te vinden was! We hebben 1 boodschap voor iedereen: “Stop met sluikstorten!”.
Op het einde van onze uitstap werden er nog 5 stevige tassen van de gemeente Temse verloot. Zo kunnen we toch op een milieuvriendelijke manier boodschappen doen en dingen transporteren.
Wist je trouwens dat deze tassen gratis af te halen zijn op het gemeentehuis?

Een tweede uitstap deden we op woensdag 16 mei.
We trokken te voet naar Sombeke om een natuuratelier te volgen bij ‘Omi’.
We kregen er een heel interessante uitleg over de seizoenen. Er was ook een jager die ons vertelde hoe hij te werk ging en wat de jacht allemaal inhoudt.
Enkele reacties van de leerlingen:
-    Wanneer we een juist antwoord gaven mochten we de stok vasthouden.
-    We hebben heel veel geleerd.
-    Op het einde deden we nog een parcours.
-    Yaro en Flore moesten de zon en de aarde spelen. Zo leerden we hoe de seizoenen werkten.
-    We zaten allemaal op een boomstronk als stoeltje.
-    Er waren opgezette dieren. We schrokken hoe groot ze waren. (everzwijn,  hert, ree,…)
-    De jager liet zijn geweer zien, dat was groot!
-    De opgezette vos was zeer zacht.
-    We leerden veel nieuwe woorden: schutkleur, lepels (oren van de haas), burcht (vos), konijnenpijp, vossenlidworm,…
Kortom een zeer leerrijke maar leuke uitstap!

Leeruitstap politie Temse

In het derde leerjaar brengen we jaarlijks een bezoek aan de politie van Temse.

Dit jaar was dit niet anders en op woensdag 18 april reden we met enkele bereidwillige ouders naar Temse.

De zon was van de partij en de kinderen genoten zichtbaar van deze uitstap!

Een greep uit de reacties van de leerlingen:

“Het ritje op de moto was supercool en snel!”

“We werden even echt opgesloten in een cel!”

“Leuk dat we de wapenkamer en de wapens mochten zien!”

“Het was een interessante en leerrijke rondleiding.”

“We propten 15 kinderen in de auto, dat was wel eens leuk!”

“De agent deed ons de boeien om!”

“De sirenes waren erg luid, we mochten ze zelf ook eens bedienen.”

Een dag om nooit te vergeten dus!

Pyjamadagklasfoto

Papa van de juf op bezoek

In de les van wero leerden we over ‘vroeger’. Zo kwam ook de eerste wereldoorlog aan bod.
De papa van onze juf, ook een meester maar nu op pensioen, kan als de beste vertellen over de oorlog!
Gewapend met krantenartikelen, legerkledij en een gasmasker kwam hij een boeiende vertelling doen in onze klas.
Wij weten er nu al heel wat meer over, bedankt meester Jan!

Sporthalvedaagse

Op maandag 5 februari trokken we met de klas naar de sporthal van Tielrode voor een sportdag.
Met onze sportkleren aan kwamen we toe en kregen we een kleedkamer toegewezen. Nadat we de overtollige kledij hadden uitgedaan konden we beginnen.

We speelden eerst wat spelletjes om op te warmen. Daarna mochten we allerlei leuke atletiekoefeningen doen zoals hoogspringen, verspringen, speerwerpen en lopen.
Na enkele minuten schoven we door zodat we elk postje eens gedaan hadden.

Na de atletiek ruimden we alles netjes op en hadden we ondertussen allemaal al dorst en honger gekregen van dat vele bewegen. Dus was het tijd voor een pauze.

Na de pauze oefenden we nog hockey. Dat was niet gemakkelijk maar wel heel leuk!
De tijd vloog voorbij en al gauw moesten we terug naar school vertrekken.

Bedankt juf Sofie voor de fijne sportnamiddag en ook nog eens heel erg bedankt lieve mama’s, papa’s opa’s en oma’s die voor het vervoer instonden!

Handbalinstuif

Op donderdag 30 november deden we met onze klas mee aan de handbalinstuif.
Om half 9 al kwam de bus ons ophalen en reden we naar de sporthal  van Steendorp.

Eens aangekomen kregen we van Sofie een kleedkamer toegewezen.
We deden onze jogging uit en waren er helemaal klaar voor!
Eerst kregen we uitleg over de verschillende opdrachten. We deden goed ons best om alles te begrijpen. Gelukkig deden enkele spelers de oefeningen eens voor, dat maakte het al iets gemakkelijker!
Als de uitleg gegeven was verdeelden we ons in groepjes en kon de instuif beginnen.
We oefenden onder andere: sprongworp, kegels van de bank werpen en we moesten zelfs al een wedstrijdje minihandbal spelen!
Er waren 9 postjes en na enkele minuten moesten we telkens doorschuiven.

Gelukkig was er ook een pauze voorzien. Die was welkom, want iedereen had al dorst!

Op het einde had iedereen de smaak te pakken.
Het derde leerjaar is klaar voor het tornooi volgend jaar!

Tennis - en padelinitiatie

Op donderdag 9 november trokken we met de klas naar tennisclub De Vallei.
Daar werden we even ondergedompeld in de wereld van het tennis en padel.
We deden eerst allerlei oefeningen zodat onze spieren het goed warm kregen.
Daarna gingen we aan de slag met een racket. We oefenden enkele basisslagen zoals forehand, backhand en volley. Dit lukt al vrij goed bij sommige kinderen!
De 2 uren initiatie waren om voor het wisten, zo leuk was het!
Nog eens een grote dankjewel voor de lieve chauffeurs die onze kinderen veilig heen en terug brachten!

L3