Buitensportdag

Op woensdag 24 april trokken we met de auto naar de sportvelden in Temse.

Daar konden we proeven van enkele sporten die je in Temse kan beoefenen.

Zo deden wij met onze klas : voetbal, baseball, hockey en rugby.

Deze sporten werden gegeven door de mensen van de club zelf. Dit was heel leuk en leerrijk!

We maakten veel plezier en ontdekten onze sterktes en zwaktes in deze sporten.

Misschien kriebelt het bij jou nu om te beginnen sporten?

Nogmaals een grote dankjewel aan alle lieve mama's en opa om ons veilig heen en terug te voeren!!

Sporthalvedaagse

Op maandag 4 februari trokken we met de klas naar de sporthal van Tielrode voor een sportdag.
Met onze sportkleren aan kwamen we toe en kregen we een kleedkamer toegewezen. Nadat we de overtollige kledij hadden uitgedaan konden we beginnen.
We speelden eerst wat spelletjes om op te warmen. Daarna oefenden we wat op badminton en deden we een parcours waar we moesten klimmen, klauteren en springen.
Na een uurtje ruimden we alles netjes op en hadden we ondertussen allemaal al dorst en honger gekregen van dat vele bewegen. Dus was het tijd voor een pauze.
Na de pauze, waarin juf Sofie allerlei nieuwe oefeningen had klaargezet,  mochten we allerlei leuke atletiekoefeningen doen zoals hoogspringen, verspringen, speerwerpen en lopen.
Na enkele minuten schoven we door zodat we elk postje eens gedaan hadden
De tijd vloog voorbij en al gauw moesten we terug naar school vertrekken.
Bedankt juf Sofie voor de fijne sportnamiddag en ook nog eens heel erg bedankt lieve mama’s en papa’s die voor het vervoer instonden!

Papa van de juf op bezoek

In de les van wero leerden we over ‘vroeger’. Zo kwam ook de eerste wereldoorlog aan bod.
De papa van onze juf, ook een meester maar nu op pensioen, kan als de beste vertellen over de oorlog!
Hij weet ook veel over het leger aangezien hij zelf een verplichte legerdienst achter de rug heeft.
Gewapend met krantenartikelen, legerkledij en een gasmasker kwam hij een boeiende vertelling doen in onze klas.
Wij weten er nu al heel wat meer over, bedankt meester Jan!

Handbalinstuif

Op donderdag 15 november deden we met onze klas mee aan de handbalinstuif.

Om half 9 al kwam de bus ons ophalen en reden we naar de sporthal van Steendorp.

Eens aangekomen kregen we van Sofie een kleedkamer toegewezen.

We deden onze jogging uit en waren er helemaal klaar voor!

Eerst kregen we uitleg over de verschillende opdrachten. We deden goed ons best om alles te begrijpen. Gelukkig deden enkele spelers de oefeningen eens voor, dat maakte het al iets gemakkelijker!

Als de uitleg gegeven was verdeelden we ons in groepjes en kon de instuif beginnen.

We oefenden onder andere: sprongworp, kegels van de bank werpen en we moesten zelfs al een wedstrijdje minihandbal spelen!

Er waren 9 postjes en na enkele minuten moesten we telkens doorschuiven.

Gelukkig was er ook een pauze voorzien. Die was welkom, want iedereen had al dorst!

Op het einde had iedereen de smaak te pakken.

Het derde leerjaar is klaar voor het tornooi volgend jaar!

Bosuitstap 'Week van het Bos'

Op maandag 22 oktober, de eerste dag dat de regen van de partij was, trokken we er met onze klas op uit!

Samen met enkele bereidwillige mama en oma reden we naar Hamme waar de boswachter ons stond op te wachten.

We ontdekten al snel dat het een leerrijke voormiddag zou worden!

Zo bekeken we heel wat dingen van dichtbij: de vleermuis, de nachtvlinder, de paddenstoel, een kikker die net voorbij kwam en ook heel wat insecten!

We bouwden zelfs een nest voor de egels en zochten alvast wat eten voor hen, zo kunnen ze goed de winter doorkomen!

Plots merkten we ook een hol op in het bos! Was het van een konijn, een wolf of een vos? Vossen leven er alleszins, want de boswachter had er al eens een dode vos gevonden. Deze had hij begraven en wat later de schedel weer opgegraven. Klinkt wat luguber, maar zo konden we wel zien hoe een schedel van een vos er uit zag!

Op het einde van de wandeling was er een toets....voor de juf en de mama's oma!

Gelukkig konden we alle vragen correct beantwoorden en haalden we een mooie 10 op 10!