Handbalinstuif

Op donderdag 30 november deden we met onze klas mee aan de handbalinstuif.
Om half 9 al kwam de bus ons ophalen en reden we naar de sporthal  van Steendorp.

Eens aangekomen kregen we van Sofie een kleedkamer toegewezen.
We deden onze jogging uit en waren er helemaal klaar voor!
Eerst kregen we uitleg over de verschillende opdrachten. We deden goed ons best om alles te begrijpen. Gelukkig deden enkele spelers de oefeningen eens voor, dat maakte het al iets gemakkelijker!
Als de uitleg gegeven was verdeelden we ons in groepjes en kon de instuif beginnen.
We oefenden onder andere: sprongworp, kegels van de bank werpen en we moesten zelfs al een wedstrijdje minihandbal spelen!
Er waren 9 postjes en na enkele minuten moesten we telkens doorschuiven.

Gelukkig was er ook een pauze voorzien. Die was welkom, want iedereen had al dorst!

Op het einde had iedereen de smaak te pakken.
Het derde leerjaar is klaar voor het tornooi volgend jaar!

Tennis - en padelinitiatie

Op donderdag 9 november trokken we met de klas naar tennisclub De Vallei.
Daar werden we even ondergedompeld in de wereld van het tennis en padel.
We deden eerst allerlei oefeningen zodat onze spieren het goed warm kregen.
Daarna gingen we aan de slag met een racket. We oefenden enkele basisslagen zoals forehand, backhand en volley. Dit lukt al vrij goed bij sommige kinderen!
De 2 uren initiatie waren om voor het wisten, zo leuk was het!
Nog eens een grote dankjewel voor de lieve chauffeurs die onze kinderen veilig heen en terug brachten!

L3