Verkeerspark

Woensdag 15 mei fietsten we naar het parkeerterrein van de politie in Temse.  Ter plekke werden onze fietsen gecontroleerd, kregen we uitleg over verkeersregels en verkeersborden en deden we mee aan het fietsbehendigheidsparcours.  Daarnaast leerden we ook heel wat over de zogenaamde 'Dode Hoek'.  Boeiend en actief, zo hebben we het graag!

Djapo Palmolie

Het vierde leerjaar trok virtueel naar een klein dorp in Indonesië.  Er heerste daar wat onenigheid want de eigenaar van de palmolieplantage stopt er mee. Wat moet er gebeuren?  Via een rechtszaak, waarbij onze leerlingen het woord konden nemen, werd een antwoord geboden op deze prangende vraag.

Via deze workshop werd ingezoomd op eerlijke handel. Leerrijk én leuk!

Sporthalvedaagse

Vogeltelweek

Maandag 21 januari deden we mee aan de Vogeltelweek voor Scholen, georganiseerd door Natuurpunt. Gewapend met verrekijker, pen en observatieformulier spotten we vogels op en rond de speelplaats.  Reporter ter plaatse Aagje maakte volgend verslag:

"Samen met mijn klas van 24 leerlingen hebben we soorten vogels gespot.  We hebben in totaal 16 vogelsoorten gezien.  We zagen vooral zwarte kraaien.  Ik heb een goed idee om meer vogels op school te hebben!  We kunnen bomen planten om meer nesten te hebben en dus ook meer vogels; we kunnen een vogelhuisje maken; we kunnen vetbollen hangen; ...  Wat zou het toch leuk zijn om meer vogels op school te hebben!"

Handbaltornooi

Vrijdag 16 november namen we deel aan het handbaltornooi in sporthal ‘Het Gelaag’ te Steendorp. Tijdens de turnlessen leerde meester Jonas ons de techniek en spelregels van deze sport kennen. We werden in 4 ploegjes verdeeld en speelden elk 6 wedstrijden. Er waren in totaal 11 meisjesploegen en 9 jongensploegen aanwezig. Het werden spannende wedstijden. Ook moesten we eens tegen onze eigen klasgenootjes spelen, dit vonden we niet zo leuk! Na een sportieve dag volgde om 15.00 uur de prijsuitreiking. ‘De Lady Gaga’s behaalden met een score van 15 punten, de ondankbare vierde plaats en vielen zo buiten de prijzen. De Dierenvrienden en De Handbaltoppers behaalden elk 10 punten en eindigden zo op de 7de en de 8ste plaats. Bij de jongens behaalden The black Panters ook 10 punten en kwamen zo op de 8ste plaats terecht. Proficiat aan alle sportieve deelnemers!

© 2019 Vrije Basisschool Elversele.