Jeugdboekenmaand

Naar jaarlijkse traditie is maart de jeugdboekenmaand. Dit jaar koos men voor het thema ‘Eureka’, over wetenschap en techniek. In het vierde leerjaar leerden we de boekenbeesten kennen, die te maken hebben met verschillende boekengenres. We knutselden ons lievelingsboekenbeest. We leerden daarbij ook het boekenbeestenlied zingen. Dit vonden we heel leuk. Het resultaat van ons muzikaal talent kan je hier bewonderen! ;-)

Pyjamadagklasfoto

Handbaltornooi

Op 1 december namen we met onze klas deel aan het minihandbaltornooi in sporthal ‘Het Gelaag’ te Steendorp. We moesten het opnemen tegen14 jongensploegen en 9 meisjesploegen uit 6 verschillende scholen van Temse. Elke ploeg moest 5x een wedstijdje spelen van 15 minuten. Meester Jonas had ons voordien de spelregels aangeleerd en we hadden op school veel geoefend( zelfs tijdens de middagpauze met de meesters). ‘De Lady Gaga’s’ konden een zilveren medaille in de wacht slepen. De ploeg van ‘De Zwarte Donder’ behaalde nipt geen medaille. Zij behaalden 13 punten ,net zoals de ploeg op de derde plaats, maar hadden enkele doelpunten minder gescoord. De ontgoocheling van deze jongensploeg was dan ook groot! ‘The Boysclub, The Fighting Boys en de Winning Girls’ van onze klas deden ook hun uiterste best maar vielen buiten de prijzen. Maar het belangrijkste was dat we een leuke, sportieve dag hadden beleefd! Moe en voldaan keerden we om half vier terug naar school.

Initiatie racketsporten

Op 13 november trokken we onze sportieve kledij aan en reden richting tennisclub ‘De Vallei’ in Temse. Daar werden we verdeeld in 3 groepjes en o.l.v. deskundige trainers kregen we initiatieles in tennis en padel. Tennis klonk bekend in de oren maar van padel hadden velen onder ons nog nooit gehoord. Deze club beschikt sinds enkele maanden over een gloednieuw padelterrein. Padel is een leuke sport waar iedereen direct mee weg is, racketervaring of niet. Na een half uur oefenen mochten we zelfs een match spelen. Het werd een leuke, sportieve voormiddag!

Temsedag

Op een zonnige dinsdagvoormiddag trokken we met onze klas naar Temse. Eerst brachten we een bezoek aan de bib. Daar zagen we heel wat interessante boekjes over verschillende thema’s voor onze leeftijd. We leerden hoe we te werk moesten gaan om een bepaald boek op te zoeken in de catalogus. Daarna mochten we nog opdrachtjes in groep uitvoeren en even vrij lezen in een zelfgekozen boekje. Na het bezoek gingen we op leerwandeling doorheen het centrum van Temse langsheen belangrijke gebouwen, monumenten,… Hierover zullen we de komende weken in de klas verder leren tijdens de werolessen !

L4