Gezelschapsspelen ontwerpen (en spelen)

In januari kregen de zesdeklassers de opdracht een gezelschapsspel uit te werken. Het thema mochten ze zelf kiezen. Er diende wel een spelbord met bijhorende spelregels gemaakt te worden. Na enkele weken knutselen werden de spelletjes afgewerkt. Ze worden nu getest, eventueel nog wat aangepast waar nodig, gewikt en gewogen en kritisch bekeken... Het resultaat mag er zijn !

The making of...

 

En uittesten maar...

 

Netbaltornooi

Ook dit jaar was het zesde leerjaar van de partij voor het netbaltornooi in de sporthal van Steendorp. Dat de Priester Poppeschool aanwezig was zullen ze geweten hebben. De jongens  gingen naar huis met een gouden en bronzen medaille, de gemengde ploeg en de meisjes eindigden vierde. Proficiat voor zoveel sportiviteit!

 

WeTech Academy

Op 16 december ging het zesde leerjaar naar de WeTech Academy in Sint-Niklaas. Ze werden er ondergedompeld in de wereld van katrollen, verbindingen, hefbomen, magnetisme, en luchtdruk.

 

Kennismaken met technische beroepen

Het zesde leerjaar ging op bezoek bij de VDAB in Temse. Ze maakten er kennis met enkele technische beroepen. Voor één dag werden ze magazijnmedewerker, buschauffeur, tuinier en vrachtwagenchauffeur. Enthousiasme alom ! Ook tv Oost was van de partij om de talenten op film vast te leggen !  Knap gedaan zesdeklassers !

 

DSCN3789

 
© 2019 Vrije Basisschool Elversele.