Proclamatie

Woensdag 26 juni stond fel omkringd in de agenda's van onze zesdeklassers...hun proclamatie en officieel afscheid van de Priester Poppeschool.

Een mooie gelegenheid om hun klasgenootjes, ouders en leerkrachten in de schijnwerpers te plaatsen.  Dit jaar ook een beetje speciaal omdat het ook het afscheid van mevrouw directeur is op onze school.

Een fotoreportage en de officiële afstudeerpotretten van elke leerling vind je onder het gedicht dat Wulfran Van Keer (oud - voorzitter ouderraad) schreef.  Tijdens de proclamatie werd dit door huidig voorzitter Natal Naudts voorgelezen:

Druppelsgewijs kwamen we binnenstromen.

Voor sommigen zo’n kleine 10 jaar geleden.
Waren we toen met 10 geladen met emmertjes vol goede moed

Laat het nu niet zinken je gemoed.
Schep erbij

Wees blij

Alles komt in kannen en kruiken

Scherven, potten gebroken.
te tijd van afscheid is nu aangebroken.

Laat je bloed niet koken

Ook met deze temperaturen.

Ooit stonden jullie voor hetere vuren.
Het zal nu niet zolang meer duren

Alvorens jullie door een nieuwe poort zullen gluren

Sommigen krijgen het wat harder te verduren.

Echter laat deze beker niet aan jou voorbijgaan

Bekijk het niet als emmertjes naar de zee dragen

Jullie afzwaai hier mag jullie best behagen,

Gooi jullie Priester Poppe Cap over de hagen

Je hoofd vol vragen.

Maar sta even stil bij het feit dat je hier kwam met een emmertje zo leeg

Als bijna een bodemloze put.
En hoe deze nu is gevuld,

Niet met prut, maar

Met weetjes, en ditjes en datjes,

Jullie zijn nu niet meer die watjes

Van weleer

Zwaai nog een keer

Uit, vetrek met jullie buit, een diploma lager onderwijs

Hoe wijs en krijs het uit

Dat goed gevoel

Jouw emmer, je grabbelton

Waarin je steeds alles kwijt kon.
Nu een bron

Van kennis

Historisch gegroeid,

Jullie opgengebloeid.
Ontwikkel maar verder

Alerter,

Als een herder-tje

Met je emmertje

Oxfamdag

Op vrijdag 10 mei gingen we naar Temse voor een Oxfamdag.

In de voormiddag deden we allerlei activiteiten i.v. m. eerlijke handel. Zo leerden we over koffie, suiker, chocolade en rijst. We maakten truffels, deden een spelletje met koffiebonen, maakten een klaskunstwerkje met suiker en kleurkrijt en deden een estafette met rijst. Al snel werd duidelijk dat niet iedereen op de wereld evenveel kansen krijgt en dat de boeren in het Zuiden vaak benadeeld worden.

‘s Middags gingen we aan tafel. Vooraleer we aten kregen we een kaartje met een personage. Dat personage bepaalde wat we die middag te eten kregen. Een speciale ervaring was het te ondervinden dat niet elke leerling evenveel of even lekker eten op het bord kreeg ! Confronterend, maar helaas is het ook zo in het echte leven !

Na de middag gingen we creatief aan de slag. We maakten spandoeken met verf, gingen stoeptekenen, maakten muziek met zelfgemaakte muziekinstrumenten of gingen dansen. Na de workshops werden alle werkjes getoond en de dag werd afgesloten met een groepsfoto.

Een meer dan geslaagde dag !

Netbaltornooi

Doedag VDAB

Op donderdag 25 oktober gingen de leerlingen van het zesde leerjaar naar Temse om een bezoek te brengen aan de VDAB. Daar konden ze een hele voormiddag kennismaken met een aantal technische beroepen. Onze jongens en meisjes werden buschauffeur, tuinier, magazijnmedewerker , heftruckchauffeur en vrachtwagenchauffeur. Of ze het gesmaakt hebben ? Zonder twijfel, hier enkele uitspraken na een heel toffe voormiddag :

-          Ik weet nu hoe een vrachtwagen er vanbinnen en vanbuiten uitziet en ik zou dit beroep graag doen later.

-          Ik heb ontdekt dat er wel meer technische beroepen zijn die mij aanspreken.

-          Een keitoffe voormiddag en leuke begeleiders.

-          Ik wist niet dat ik dat talent had, het leek mij moeilijk maar ik kon het toch.

De hele klas kreeg zowaar een pluim van de begeleiders omdat ze zo enthousiast, luisterbereid en actief waren. Proficiat zesdeklassers !

© 2019 Vrije Basisschool Elversele.