Pyjamadagklasfoto

Gezelschapsspelletjes knutselen

Een aantal weken geleden kregen de zesdeklassers de opdracht om een gezelschapsspel te knutselen. Enthousiast gingen ze aan de slag en al snel kwamen de ideeën en de ontwerpen tevoorschijn. Na heel wat weken tekenen, schilderen, kleuren, knippen en plakken zijn de spelletjes klaar en kunnen ze uitgetest worden. De foto's spreken voor zich : Er zit heel wat creativiteit in L6 !

De sportieve toer op

Op vrijdag 2 februari  ging het zesde leerjaar, naar jaarlijkse gewoonte, naar Steendorp voor het netbaltornooi. Met een positieve en sportieve ingesteldheid speelden ze wedstrijd na wedstrijd. Soms met succes, soms met wat minder geluk maar de goede spirit bleef ! Het resultaat mocht er wezen want de gemengde ploeg ging zowaar met een zilveren medaille naar huis ! Proficiat voor zoveel inzet !
En of dat nog niet genoeg was lieten ze zich ook op de sporthalvedaagse van hun beste kant zien. In de sporthal van Tielrode zullen ze het geweten hebben :  hockey en  tennis, bij elke sport werd er enthousiast meegedaan.  Een sportieve klas, die zesdejaars !

Technicadag

Op donderdagvoormiddag 14 december werden we in het PTI in Hamme verwacht voor de Technicavoormiddag. De leerlingen gingen aan de slag met metaal en plastic en maakten een sleutelhanger en een fotokadertje. Ondertussen werd er ook geprogrammeerd, er werden proefjes gedaan in het labo en er werd ook een les wiskunde en Frans bijgewoond. En ook bij deze laatste twee lessen was techniek niet veraf !

Een leerrijke voormiddag die door de leerlingen gesmaakt werd …

L6