Ligging & contactgegevens

052/464278 tel.

052/464279 fax

Schooluren

De lessen worden gegeven gedurende de vijf werkdagen, behalve op woensdagnamiddag.  Tijdens de voormiddag is er les van 8.30 uur tot 11.40 uur (uitgezonderd op woensdag, dan eindigen de lessen om 12.05 uur).  Tijdens de namiddag is dit van 13.10 uur tot 15.25 uur.   Indien mogelijk vragen wij ook om onze kleuters zoveel mogelijk op tijd naar school te laten komen.

Opvang

Voor - en naschoolse kinderopvang wordt voorzien door BKO De Woonboot.

Meer info: http://www.temse.be/index.php/gemeentediensten/kinderopvang

Inschrijvingen

Inschrijvingen schooljaar 2017-2018, goed om weten

Wie reeds ingeschreven is en/of reeds schoolloopt op onze school hoeft niets te doen.

De overstap van kleuter- naar lagere school gebeurt automatisch. Hernieuwd inschrijven is niet nodig.

Onze school hanteert, in samenspraak met het schoolbestuur KSTS en het LOP, een maximumcapaciteit.

Kleuterschool: 24 kinderen per geboortejaar - Lagere school: 24 leerlingen per klasgroep.

Inschrijvingsperioden schooljaar 2017-2018

voor kinderen geboren in 2015

voor kinderen die van school veranderen

Wenst u specifieke schoolinfo of had u graag vooraf de school even verkend? Wij staan u graag te woord na telefonische afspraak.

Start uw kind in schooljaar 2017-2018 of op 1 september 2018? Dan kan u op volgende momenten inschrijven:

Inschrijvingsperiode 1.  Van maandag 16 januari t.e.m. vrijdag 24 februari 2017:  Voor voorrangsgroepen. Na deze periode hebt u geen recht op voorrang meer.

→ Voorrangsgroepen: broers en zussen van kinderen die reeds op school ingeschreven zijn en kinderen van het personeel.

Inschrijvingsperiode 2. Van maandag 13 maart  t.e.m. vrijdag 31 maart 2017: Voor iedereen volgens bepaalde,  vooraf vastgelegde, voorrangsgroepen. (Zie LOP-brochure)

→ Voor iedereen, rekening houdend met voorrangsrecht voor indicator- en niet indicatorleerlingen. De inschrijvingen starten om 8.15 uur en worden in volgorde van aanmelding genoteerd.

Inschrijvingsperiode 3. Van maandag 24 april tot en met donderdag 31 augustus 2017:  Voor iedereen, het voorrangsrecht vervalt.

Voor iedereen, ongeacht kenmerk indicator niet-indicatorleerling. Om administratieve redenen verzoeken wij om niet tot de allerlaatste namiddag uit te stellen.

Inschrijven tijdens de vakantieperiode:

→ Van ma 3 juli t.e.m. 5 juli 2017, van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00, bij voorkeur na afspraak.

→ Van ma 21 aug. t.e.m. do 31 aug. 2017, van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00, bij voorkeur na afspraak.

Algemeen: Gelieve  steeds de elektronische identiteitskaart of ISI-pluskaart van uw kind en het rapport ( enkel voor de lagere school ) mee te brengen a.u.b.

Uitgebreide info inzake de inschrijvingsmodaliteiten schooljaar 2017-2018

De modaliteiten betreffende de inschrijvingen, kan u raadplegen in de LOP-brochure ( LOP: Lokaal Overleg Platform ). Wie buiten Temse woont, kan een brochure bekomen op de school zelf.

U kan de brochure ook online raadplegen:

www.lop.be/ LOP Waasland- Temse Basis.   Lop Waasland  Temse basis   Informatiebrochure inschrijvingsbeleid

Specifieke  schoolinfo