Dag vier

De voorlaatste dag van de openluchtklassen!  Maar vooraleer morgen huiswaarts te keren, stond er vandaag nog heel wat op het programma.  Zo werden we tegen 10 uur opnieuw aan de Lakenhallen verwacht.

In Flanders Fields Museum: het droommuseum van Dré (L5)

L5 trok naar het IFFM. We werden door onze gids Wouter door het museum geleid, zoals hij dat enkele jaren geleden met zijn zoon Dré had gedaan. Wat Dré toen allemaal was bijgebleven, is nu ook aan onze ribben gaan kleven. Ook Torpille, het hondje van de aalmoezenier, heeft onze harten veroverd: zijn bezoekjes aan de loopgraven zorgden even voor wat verlichting van de rattenplaag. Dit bezoek was helemaal àf wanneer we ook enkele helmen en wapens uit WO I konden vastnemen. De oorlog werd nu echt wel tastbaar!

IMG 20190404 WA0019

IMG 20190404 WA0026

IMG 20190404 100141

IMG 20190404 120934

In de voetsporen van Jeanne Mesdom (L6)

Onder een stralende zon gingen we deze morgen op weg met onze gids. Zij vertelde ons het mooie, ontroerende verhaal van de familie Mesdom. We luisterden, keken, beleefden. We konden ons inleven in de bekommernissen van een leeftijdsgenoot, Jeanne, die de oorlog van zeer dichtbij meemaakte...

IMG 20190404 WA0027

IMG 20190404 WA0028

IMG 20190404 WA0031

Het leven zoals het is: Ieper

Onze jongens en meisjes hebben natuurlijk ook wel wat vrije tijd tijdens onze openluchtklassen.  En ja, ze helpen ook mee de tafels dekken of de afwas doen.  Enkele sfeerbeelden!

Danssloefjes (want schoenen zijn verboden in De Iep)

Ons verblijf in Ieper zit er bijna op... De laatste avond werd stevig ingezet met een paar van de favoriete nummers van de kinderen. Ook mevrouw directeur haalde haar beste dance moves boven! Het werd een avond waar we nog lang met veel plezier op zullen terugkijken. We sloten de avond af met een polonaise richting bedje. Tot morgen lieve mama's en papa's, broers, zussen,... we keren morgen moe maar voldaan terug.

En omdat foto's van een fuif niet alles zeggen, toch nog een filmpje.

En om af te sluiten nog een dagboekfragment!  Slaapwel!

© 2019 Vrije Basisschool Elversele.