Reeds vele jaren is het de eerste week van februari de ‘antipestweek’. Dit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vooreerst was er het tof antipestlied van Ketnet en de zinvolle “Stip-it” actie met vier duidelijke afspraken . Voor elke dag één afspraak dus. In de leerlingenraad werden vooraf activiteiten bedacht. Voor elke dag één. En zo bleven we vier dagen op rij het eerste kwartiertje samen op de speelplaats om stil te staan bij elk van de vier afspraken en samen het lied te zingen. Hieronder kan je er alles over lezen:

Dag 1: SAMEN: “Ik vind pesten niet OK en zal er niet aan mee doen” --> Samen in groepje slogans verzinnen en hiermee later in de klas antipestposters maken.

Dag 2: TEGEN:Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.” --> Fluisterend één voor één een antipestslogan doorzeggen aan de hele klas.

Dag 3: IEMAND: “Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.” --> Vertrouwensspellen spelen, en iedereen doet mee.

Dag 4: PESTEN: “Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die wordt gepest." --> We zingen het luid uit en leren er de gebaren bij nadat we eerst samen de liedtekst bespreken.

Op vrijdag, de laatste dag, kwamen we het eerste uur samen voor het slot van de antipestweek. De verkleedkledij kwam daar goed van pas: “ Iedereen is verschillend, niemand is gelijk” kon je nu echt letterlijk nemen. En daarbij hoort natuurlijk een antipestslogan. Wat dacht je van de volgende: “ “Iedereen mag verschillend zijn, hier past geen gepest en geen venijn!” We overliepen nog eens alle activiteiten, ruilden ons antipestkaartje, gaven een complimentje aan de leerlingenraad, keken nog eens naar de leerlingen van L5 die ons de bewegingen hadden aangeleerd en kregen tot slot een diploma voor ons goed meewerken. Dank zij de ‘vier stippen’ en de zinvolle activiteiten hebben we dit jaar echt wel geleerd hoe het wel en niet moet! En nu nog volhouden… Dat zal ons wel lukken ;-) !