Op donderdag 21 december vierden de kleuters kerst met een klasdoorbrekende kerstspeldag.

In de groepjes werd er ’s morgens eerst een mooie kerstplacemat gekleurd; waarna een gezellig eet- en drinkmomentje volgde. Daarna werd in de ene klas het kerstverhaal gebracht, in de andere klas konden de kleuters genieten van kerstmassage. In het derde groepje ging een kersttelspel door terwijl in groep vier een kerstconcert met belletjes, triangel, stokjes, rasp, bloktrommel en xylofoon werd gehouden.

Via doorschuiven nam ieder groepje aan elk van de activiteiten deel. Met deze klasdoorbrekende dagen, die we af en toe inlassen, zien we een rustige sfeer waarin de oudste met de jongste kleuters vlotjes samen spelen. De oudste kleuters vinden het trouwens leuk om hun lievelingsspeelgoed en juf uit de vorige klasjes nog eens te zien terwijl de jongsten eens over de drempel kunnen kijken in de ‘hogere’ klassen.

Alweer een geslaagde dag!  Via de foto's krijg je alvast een impressie van één van de groepjes.